Image

doc. prim. dr. sc. BERNARDA LOZIĆ, dr. med.

Naslov rada: Genetika govorno-jezičnih poremećaja

Ishodi učenja:
1. Razumjeti važnost rane genetske dijagnoze govorno-jezičnih poremećaja radi informiranja roditelja o progresije bolesti i mogućnostima rane terapijske intervencije.
2. Genetička testiranja govorno-jezičnih poremećaja do danas nisu sastavni dio rutinske dijagnostičke obrade, a mogla bi se ponuditi kod djece s kašnjenjem govorno-jezičnog razvoja.

CV

Specijalist pedijatrije, uži specijalist medicinske genetike, zaposlena pri Klinici za dječje KBC Split i na radnom mjestu docenta pri Medicinskom fakultetu Split.
Doktorirala je na Sveučilištu u Split, Medicinskom fakultetu Split, završila specijalizaciju pedijatrije 2002. godine, a sub-specijalizaciju iz Medicinske genetike 2009. god. Njen stručni interes vezan je uz dijagnostiku i liječenje genetskih poremećaja i rijetkih bolesti. Ima više od 50 kongresnih priopćenja na domaćim i međunarodnim skupovima. Objavila 35 znanstvenih radova, recenzent je u više znanstvenih časopisa. Zamjenik je pročelnika Katedre za pedijatriju. Sudjeluje u dodiplomskoj nastavi na studiju medicine na hrvatskom i engleskom jeziku, voditelj je predmeta Pedijatrija na studija Dentalne medicine, a u poslijediplomskoj nastavi voditelj je obveznog kolegija „Medicinska genetika u pedijatriji“ . Usavršavala se na raznim Kongresima i/ili tečajevima u Hrvatskoj i inozemstvu. Stekla je jedinstvene praktične laboratorijske vještine molekularne i standardne citogenetike koje su od velikog kliničkog značenja u dijagnostici i liječenju bolesnika Južne Hrvatske. Od 2016. god. pročelnica je Zavoda za hematologiju, onkologiju, kliničku imunologiju i genetiku i voditeljica Laboratorij za Humanu genetiku.

Search