Izjava o privatnosti

Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu s važećim europskim i hrvatskim propisima koji se odnose na zaštitu osobnih podataka, a napose u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka).

Koje osobne podatke obrađujemo?

Putem naše web stranice prikupljamo i obrađujemo vaše ime i prezime, adresu, broj telefona, OIB, e-mail adresu, podatke o organizaciji iz koje dolazite (adresa i OIB).

Ovisno o vašem izboru možemo obrađivati i ime i prezime osobe u vašoj pratnji, datum vašeg dolaska i odlaska i podatke o rezervaciji smještaja.

Možemo obrađivati i podatke o vašoj specijalizaciji, zaposlenju, sudjelovanju u dosadašnjim edukacijama i sl. čiji unos nije obvezan i ovisi o vašem izboru, a pomaže nam da tečaj još bolje prilagodimo iskustvu i potrebama sudionika.

Na našoj web stranici i kanalima društvenih mreža objavljujemo fotografije i video zapise s naših događanja, kao i fotografije koje se odnose na našu ponudu i ponudu destinacije.

Neke od fotografija mogu sadržavati osobne podatke, te ih objavljujemo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i našom politikom privatnosti.

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi fotografija, odnosno drugog digitalnog sadržaja, slobodno nam se obradite.

Zašto ih obrađujemo?

Vaše podatke obrađujemo samo u onu svrhu u koju ste ih dali, bilo da je riječ o prijavi na tečaj, rezervaciji smještaja ili slanju newslettera.

Otkud nam vaši osobni podaci?

Na našoj web stranici osobno unosite svoje podatke. Moguće je da vaše podatke unese i organizacija koja vas šalje na tečaj, a temeljem vašeg zahtjeva. Provjerite s vašom organizacijom koje mjere zaštite podataka koriste i kako možete zatražiti ostvarenje svojih prava.

Kolačići (Cookies)?

Naša web stranica koristi kolačiće, kao skoro sve web stranice, s ciljem da vam omogućimo najbolje moguće korisničko iskustvo. Također koristimo kolačiće za anonimno prikupljanje statističkih podataka koji su nam potrebni za poboljšanje funkcionalnosti i sigurnosti naše web stranice.

Kolačići su mali dijelovi informacija koji se pospremaju na vaše računalo ili mobilni telefon kada pretražujete web stranicu. Možete ih isključiti u postavkama svojeg web preglednika.

Ukoliko to učinite najvjerojatnije ćete ograničiti funkcionalnost naše web stranice, kao i ostalih web stranica koje ćete otvarati u tako podešenom web pregledniku.

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim web adresama:

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Vaše podatke čuvamo do ispunjenja njihove svrhe, odnosno zahtjeva za uklanjanjem ili brisanjem podataka. Provjerite našu politiku privatnosti i ostale dokumente u kojima su pobliže navedeni rokovi zadržavanja.

Koristimo li vaše osobne podatke u neke druge svrhe?

Vaše podatke koristimo najčešće samo u ono svrhu u koju su dani. Dužni smo ih dostaviti Hrvatskom liječničkom zboru u roku od 30 dana od održavanja tečaja, radi poštivanja naši pravnih obveza.

Vaše osobne podatke također šaljemo u Hrvatsku liječničku komoru radi upisa bodova za napredovanje.

Na temelju Vaše izričite privole, osobne podatke možemo obrađivati kako bi vas pravovremeno mogli upoznati s novim uslugama, ponudama i događanjima, te u promidžbene svrhe, poput slanja newslettera.

Kome otkrivamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke dužni smo dostaviti Hrvatskom liječničkom zboru u roku od 30 dana od održavanja tečaja, radi poštivanja naši pravnih obveza.

Vaše osobne podatke također šaljemo u Hrvatsku liječničku komoru radi upisa bodova za napredovanje.

Podatke koje ste nam dali radi realizacije smještaja šaljemo Hotelu Olympia ili Olympia sky, koji su ugovorena destinacija za održavanje tečaja i smještaj sudionika.

Osim toga, u pravilu ne otkrivamo vaše osobne podatke trećim osobama, osim ako nas zakon ne obvezuje na drugačije postupanje (primjerice poreznoj upravi…) ili ako to ne zatražite osobno, pisanim putem.

Vaša prava i kako ih ostvariti?

Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja o zaštiti osobnih podataka i vašim pravima u vezi osobnih podataka.

Imate pravo dobiti potvrdu da li obrađujemo vaše osobne podatke ili ne. Ako ih obrađujemo, možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima uz naznaku svrhe obrade, kategorija osobnih podataka o kojima je riječ kao i o eventualnim primateljima, te pravnoj osnovi za takav prijenos. Također, pod određenim uvjetima imate pravo na ispravak svojih osobnih podataka, odnosno ograničavanje obrade osobnih podataka ili njihovo brisanje, odnosno prenošenje trećima.

Kontaktirajte nas na (e-mail) [email protected] ili pisanim putem na našu adresu Hrvatsko pedijatrijsko društvo – Hrvatski liječnički zbor, Šubićeva 9, 10000 Zagreb, uz naznaku „zaštita osobnih podataka“.

Uvijek se možete obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), kao nadzornom tijelu zaduženom za zaštitu osobnih podataka u Republici Hrvatskoj.

U Zagrebu,