Izjava o privatnosti

Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu s važećim europskim i hrvatskim propisima koji se odnose na zaštitu osobnih podataka, a napose u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka).

Koje osobne podatke obrađujemo?

Obrađujemo vašu e-mail adresu, ime i prezime, vašu titulu i zvanje, OIB, kontakt telefon i adresu stanovanja.

Također možemo obrađivati i neobvezne podatke koje nam pružate dobrovoljno i ne utječu na vaše sudjelovanje na tečaju.

Tečaj 7. NIP: Vunerabilne skupine snima se audiovizualno. Moguće je da ćemo obrađivati vašu fotografiju i objaviti je na našim web stranicama i društvenim mrežama.

Zašto ih obrađujemo?

Vaše podatke obrađujemo u svrhu organizacije i održavanja tečaja 7. NIP: Vunerabilne skupine, te upisa bodova za napredovanje.

E-mail adresu također koristimo za slanje newslettera i obavijesti, ako ste za to dali privolu.

Fotografije i videozapise obrađujemo u svrhu kontinuirane edukacije.

Otkud nam vaši osobni podaci?

U pravilu nam ih dajete osobno, ispunjavanjem online prijavnice. Moguće je da nam ih umjesto vas prosljeđuju organizacije, odnosno pravne osobe, koje su vas prijavile na tečaj. Za više detalja, kontaktirajte svoji matičnu organizaciju.

 

Kome otkrivamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke dužni smo dostaviti Hrvatskom liječničkom zboru u roku od 30 dana od održavanja tečaja, radi poštivanja naših pravnih obveza.

Vaše osobne podatke koji su neophodni radi upisa bodova za napredovanje šaljemo u Hrvatsku liječničku komoru, sukladno aktima Komore.

Na temelju Vaše izričite privole, osobne podatke možemo obrađivati samostalno ili zajedno s Hrvatskim pedijatrijskim društvom, kako bi vas pravovremeno mogli upoznati s novim uslugama, edukacijama, ponudama i događanjima te u promidžbene svrhe, poput slanja newslettera.

Osim toga, ne otkrivamo vaše osobne podatke trećim osobama, osim ako nas zakon ili sudska presuda ne obvezuje na drugačije postupanje, odnosno ako to ne zatražite osobno, pisanim putem.

Vaša prava i kako ih ostvariti?

Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja o zaštiti osobnih podataka i vašim pravima u vezi osobnih podataka. Kontaktirajte nas na e-mail: [email protected].

Imate pravo dobiti potvrdu da li obrađujemo vaše osobne podatke ili ne. Ako ih obrađujemo, možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima uz naznaku svrhe obrade, kategorija osobnih podataka o kojima je riječ kao i o eventualnim primateljima, te pravnoj osnovi za takav prijenos. Također, pod određenim uvjetima imate pravo na ispravak svojih osobnih podataka, odnosno ograničavanje obrade osobnih podataka ili njihovo brisanje, odnosno prenošenje trećima.

Uvijek se možete obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), kao nadzornom tijelu zaduženom za zaštitu osobnih podataka u Republici Hrvatskoj – www.azop.hr.

U Zagrebu, 1. ožujka 2021. godine