Maša Malenica

Izv. prof. dr. sc. Maša Malenica, dr. med.
Predstojnica Poliklinike Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice, voditelj odjela za neuropedijatriju, Voditelj Affiliated ERN EpiCARE Centra

1996. diplomirala molekularnu biologiju i kliničku psihologiju na University of Notre Dame, a na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 2002. godine. Završila poslijediplomski studij na PMF-u u Zagrebu smjer fiziologija/imunobiologija i Specijalistički poslijediplomski iz Kliničke pedijatrije.

Radno iskustvo uključuje Johns Hopkins Medical School, i National Institute of Health (NIH) a od 2005. godine zaposlena u KBC Sestre milosrdnice gdje vrši dužnost Predstojnice Poliklinike Klinike za pedijatriju. Voditelj je odjela za neuropedijatriju i Voditelj Affiliated ERN EpiCARE Centra. Godine 2009 postaje doktor znanosti, 2010. specijalist pedijatar a 2014. subspecijalist neuropedijatar. Sveučilišnu nastavu održava na nekoliko fakulteta u diplomskoj i poslijediplomskoj nastavi, autor je brojnih članaka i poglavlja u knjigama. Voditelj je Savjetovališta za djecu oboljelu od epilepsije kao i Savjetovališta za djecu oboljelu od multiple skleroze. Udata i majka dvoje djece.