Poštovane i drage kolegice i kolege,

dragi NIP prijatelji i Vi koji ćete to tek postati,

čast mi je pozvati Vas na 10. rođendanski NIP 2024.

 

U ovih 10 godina NIP je izrastao u trajnu poslijediplomsku edukaciju koja okuplja kvalitetom, optimizmom i kolegijalnošću pedijatre iz oba pedijatrijska društva, pedijatre sa primarne, sekundarne i tercijarne razine, pedijatre svih generacija iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja. Svjedočili smo teško predvidim okolnostima pandemije, globalnog zatvaranja, razornih potresa, poplava, migracija, klimatskih promjena ali i stručnosti i empatiji pedijatara i suradnih struka. Novi izazovi u pedijatriji ili u žargonu jednostavno NIP, ima za cilj obnoviti postojeća i usvojiti nova znanja i vještine odmah primjenjive u pedijatrijskoj praksi. Potvrda NIP stručne kvalitete su 10 godina za redom dodijeljeni maksimalni bodovi od Povjerenstva Hrvatske liječničke komore što jasno veseli ali i obvezuje i čini NIP Tim dodatno odgovornim.

 

  1. NIP 2024. kritičkim sagledavanjem sadašnjosti okrenut je k budućnosti. Čast mi je da sam okupila jedinstveni pedijatrijski konzilij sastavljen od 28 eksperata sa sva 4 medicinska fakulteta koji će Vas provesti kroz praktične vodiče primjene digitalnih tehnologija u dijagnostici, liječenju i kontroli bolesti u 12 pedijatrijskih disciplina. Istaknuti će se značaj „hrane kao lijeka“, a cijepljenje sagledati u kontekstu digitalizacije i utjecaja na antimikrobnu rezistenciju. Održat će se i panel „Dijete i pedijatri u digitalno doba“.

 

I 10. NIP  daje priliku specijalizantima i mladim specijalistima da predstave sebe i svoje radove pedijatrijskoj zajednici – prijavite se.

 

Potrudit ćemo se kao i uvijek dočekati Vas sa puno topline i pedijatrijske vedrine u najmodernijem kongresnom centru i najstarijem hrvatskom gradu na Jadranskoj obali. Vjerujem da je upravo jutro na Dan žena 2024. pravo vrijeme da prošećete rivom, prođete kalama Šibenika. Šibenik je jedan od rijetkih gradova u svijetu koji se ponosi sa čak dva UNESCO-ova spomenika - inspirirajte se i osvježite tradicijom kulturnog stvaralaštva, bezvremenski lijepe pjesme i vrhunske gastronomije.

 

Na NIP-u zajedno učimo, razmjenjujemo iskustva ali se i veselimo uvijek iznova susretima sa dragim kolegama, upoznajemo nove. Hvala svima Vama koji se NIP-u vjerno vraćate. Hvala svim predavačima, recenzentima, uglednim partnerima, sponzorima, izdavaču.

Dođite na 10. NIP 2024. - slavit ćemo ljepotu stvaralaštva, učenja i pedijatrijskog druženja.

 

Ostajte zdravi, veseli i vrijedni.

S poštovanjem,

 

doc. prim. dr. sc. Irena Bralić, dr. med., specijalistica pedijatrije

stručna voditeljica ciklusa trajne poslijediplomske izobrazbe liječnika i ljekarnika

Novi izazovi u pedijatriji - NIP

 

 

Search